Inschrijven voorjaarscompetitie 2021

04 januari 2021


Aanbod

Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij hem/haar past! Het aanbod is te zien in bovenstaand schema of klik hier.

 

Speeldata

Klik hier voor het overzicht van de speeldagen van de voorjaarscompetitie.

 

Inschrijven

Inschrijven kan t/m 14 januari 2021 via deze link (voor jeugdleden: klik hier). Stuur bij vragen over het inschrijven een mail naar [email protected]. 

 

Wat is nieuw?

  • Vrijdagavond competitie: afgelopen keer werd de vrijdagavondcompetitie op tijd gespeeld, maar dit werd niet positief ervaren. Daarom heeft de KNLTB nu besloten om ‘om de week’ te spelen. Elk team heeft dan 5 speeldagen en er wordt een volledige wedstrijd gespeeld met een supertiebreak als 3eset. Kijk voor meer informatie hier.
  • Gemengd Zondag: met ingang van het voorjaar 2021 worden naast de acht partijen Gemengde competitie, de vijf partijen competitie Gemengd 17+ (HE, DE, GD, HD, DD) landelijk aangeboden op zondag.
  • Junioren competitie: met ingang van 2021 mogen bij de juniorenteams 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar een onbeperkt aantal spelers worden opgesteld die één jaar jonger en/of één jaar ouder zijn.
  • De wachttijd bij slechte weersomstandigheden wordt voor alle competities teruggebracht naar één uur (voor sommige competities was dit 2 uur).
  • Versoepeling van de invallersregeling: op dagen met variabele aanvangstijden mag een speler 2x op dezelfde dag spelen.

 

8&9 tennis

Dé ideale competitie voor starters. Deze dubbelcompetitie is speciaal voor tennissers (vanaf 17+) met speelsterkte 8 of 9 die net begonnen zijn met tennis of voor degenen die afgelopen jaar in de laagste klasse van de reguliere competitie veel verloren hebben. Voor een team zijn maar 3 spelers nodig en er wordt gebruik gemaakt van ‘compact spelen’ (winnend punt bij 40-40 en supertiebreak als 3e set). Doe je ook mee?  

 

Zomeravondcompetitie

De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes. Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers en er wordt gebruik gemaakt van ‘compact spelen’ (winnend punt bij 40-40 en supertiebreak als 3e set). Opgeven voor de zomeravondcompetitie kan t/m 1 maart 2021.  

 

Coronamaatregelen

Op dit moment is het spelen én organiseren van wedstrijden niet toegestaan als gevolg van de geldende coronamaatregelen, en niemand weet precies hoe het verder gaat. De KNLTB houdt voortdurend in de gaten wat de aanpassingen van de coronamaatregelen betekenen voor de organisatie van de Voorjaarscompetitie en zullen hier waar nodig tijdig op anticiperen. Wanneer we in 2021 nog steeds met de 1.5 meter regelgeving te maken hebben, dan wordt gezocht naar de beste oplossing(en) om toch competitie te kunnen spelen en zal hier tijdig informatie over worden gegeven. 

 

Vragen

Stuur bij vragen een mail naar [email protected].

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 75 617 7959

Address

Sportlaan 11
1509 DZ Zaandam