update Sportpark Hoornseveld - nieuw tennispark

04 november 2020

Graag delen we de laatste stand van zaken met je over de plannen voor het Sportpark Hoornseveld en specifiek de status van het nieuwe tennispark.  

Wat vooraf ging

In verschillende updates hebben we je geïnformeerd over de ontwikkelingen van de herinrichting van het Sportpark Hoornseveld. De eerste communicatie hierover gaat terug naar november 2017. Onderstaande figuur toont de periode waarin wij, vanuit het bestuur, actief zijn om alle belangen van onze vereniging en leden goed te vertegenwoordigen en waarin wij strijden voor een modern en fijn tennispark wat voldoet aan alle behoeften.

Dit proces gaat niet vanzelf en wij zijn heel blij met een goede samenwerking tussen De Gouw en LTVZ en het advies wat wij daarbij krijgen van Herwin Brillemans vanuit de KNLTB. Daarnaast werken wij nauw en prettig samen met korfbalvereniging ZKV, onze nieuwe buren op het toekomstige sportpark.      

Waar staan wij nu?

Op dit moment ligt er een aangepast vlekkenplan waarin het nieuwe tennispark, op basis van onze eisen, zo volledig mogelijk is ingetekend. Door inzet van de juiste kennis en kunde, door veel tijd te steken in overleg en discussies en door onze volharding richting gemeente op alle uitgangspunten van ons Programma van Eisen, is het gelukt een opzet op papier te krijgen waar wij heel tevreden over zijn. We zijn ontzettend blij dat het gelukt is meer ruimte te krijgen voor het tennispark door o.a. het laten verplaatsen van het zwembad. Voor elke vierkante meter is gestreden. Zowel voor de ligging, voor de ruimte als voor de indeling. De expertise en inzet van Jan van Niekerk  heeft ons hier enorm bij geholpen. Er wordt nu door bureau R.I.E.T. gewerkt aan een definitieve tekening.

Daarnaast wordt er nu een overeenkomst opgesteld waarin alle afspraken en verantwoordelijkheden rondom de aanleg van het nieuwe tennispark met de gemeente Zaanstad worden vastgelegd. Deze overeenkomst zal, indien alle partijen akkoord zijn, ondertekend worden door de besturen van De Gouw en LTVZ alsmede door de gemeente.

Bouw mee aan onze tennistoekomst

Conform de meest recente planning zal het tennispark in september 2022 gereed zijn. Voordat dit nieuwe tennispark klaar is, moet er nog veel gebeuren. In de voorbereiding, in de uitvoering maar ook in de oplevering. Wij kunnen dit als bestuur niet alleen. Wij hebben hulp nodig, zowel in kennis en kunde als in extra handen. Vind je het leuk of nuttig om bij het bouwproces of bij de werkzaamheden betrokken te zijn? Help dan mee! Spreek ons aan of stuur een berichtje via [email protected]

    

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 75 617 7959

Address

Sportlaan 11
1509 DZ Zaandam